Over IAM Nederland

Over Institute of Asset Management (IAM)


Institute of Asset Management (IAM) is een internationale vakvereniging voor asset management professionals, dat is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. De beroepsvereniging (zonder winstoogmerk) werd opgericht in de jaren ‘90 en speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de internationale norm ISO 55000. Sindsdien is het gedachtegoed verder ontwikkeld en zijn er onder de vlag van IAM meerdere ‘chapters’ opgericht; landelijke onderdelen van het instituut. In 2017 sloot ook Nederland zich aan met IAM NL.


Kennis, best practices en ervaringen worden zowel digitaal als fysiek gedeeld, opgehaald en ontsloten. Daarmee is de vereniging een interactief platform, waarbij leden zich jaarlijks laten inspireren en bijpraten tijdens de vier kennisbijeenkomsten en het inhoudelijke congres dat elk jaar bij een ander lid ‘inhouse’ wordt georganiseerd.  


IAM NL zet zich in ter bevordering van de doorontwikkeling van asset management. Niet alleen voor mensen en organisaties die betrokken zijn bij de aanleg, exploitatie en het beheer van fysieke assets, maar ook ten behoeve van de samenleving. 

Kom erbij
Word ook lid van IAM NL, net als onder meer Rijkswaterstaat, Enexis, Schiphol, Arcadis, IES assetmanagement en Sweco Nederland. Je kunt je aanmelden als individueel lid of als organisatie. Lees over de mogelijkheden op onze pagina Word lid.