IAM Award Nederland

Het jaarcongres is verplaatst van 6 juni naar 26 september. Dat betekent dat de winnaar van de IAM Awards op 26 september bekend wordt gemaakt. Het goede nieuws is: je kunt nog kans maken. De awardcommissie heeft besloten de inschrijvingen opnieuw open te stellen. De planning hieronder is aangepast. De exacte data worden op een later moment op deze pagina bekend gemaakt. 

Het Institute of Asset Management (IAM) is altijd op zoek naar inspirerende voorbeelden. Daarom organiseren wij jaarlijks de IAM Awards. Door succesvolle toepassingen van asset management te delen, brengen we ons mooie vak verder!

De IAM NL Awards kent in 2024 het volgende tijdspad:
•    30 augustus: deadline voor het indienen van casestudies en presentaties
•    Begin september: voorselectie van ingediende casestudies door de vakjury
•    Medio september: pitch je casestudy voor de vakjury
•    26 september: op het IAM-jaarcongres maken we de winnaar bekend

Wil je ook meedoen? Werk je innovatie, best practice of project uit in 12 PowerPoint slides en dien deze in als casestudy. De vereisten waaraan deze moet voldoen vind je via de onderstaande link. We hopen ook jullie presentatie te ontvangen. Als je casestudy de voorselectie doorstaat, mag je sowieso gratis naar het IAM-congres op 26 september en wellicht ga jij er dan met de felbegeerde award vandoor!

Uitvraag IAM Awards 2024Achtergrond

Al vijf jaar reikt het Nederlandse chapter van het Institute of Asset Management (hierna: IAM NL) jaarlijks awards uit. Met deze awards geven we erkenning aan professionals en organisaties die uitzonderlijke bijdragen leveren aan het veld van asset management in Nederland. Met awards belonen we innovatie, expertise, en toewijding om de toepassing van asset management binnen verschillende sectoren te ontwikkelen.

In 2019,toen we de awards introduceerden onderscheidden we de IAM NL Award en de IAM NL NXTGEN Award. De NXTGEN Award was speciaal in het leven geroepen om jong talent en vernieuwende ideeën binnen het vakgebied in de schijnwerpers te zetten. De eerste winnaars van de awards werden het Team Schiphol Bagage met hun werk om de prestaties van hun assets te monitoren en te verbeteren. De eerste ontvanger van de NXTGEN Award, Mart Folkerts van Arcadis, kreeg de award voor zijn bijdrage aan storingsreductie van Asset Rail.

In 2020 kreeg de traditie een vervolg met de uitreiking aan Wiebe Oosterhoff van Gemeente Rotterdam voor zijn project "Lange Termijn Vervangingsopgave Openbare Ruimte Rotterdam", dat een mooie doorkijk bood op de langetermijn uitdaging van de stad om de openbare ruimte functioneel te houden. De NXTGEN Award van dat jaar werd toegekend aan Sascha Stikkelorum van IES Assetmanagement, die een strategie voor het aanpakken van einde levensduur problemen en het onderbouwen van CAPEX budgetten presenteerde.

De Corona pandemie gooide wat roet in het eten, waardoor de IAM NL Award van 2021 pas in 2022 werd uitgereikt aan Imke de Man van Arcadis voor haar werk aan de Digital Twin Waterwolftunnel.

De meest recente winnaar, in 2023 werd Sanne Keizer van TU Delft voor haar onderzoek getiteld "Het stadsbos als kritieke infrastructuur". Dit onderzoek benadrukte het belang van groene infrastructuur binnen stedelijke planning en asset management, en zette daarmee een belangrijk en relatief onderbelicht aspect van het vakgebied in de kijker.

IAM_Event__2023-Award_1.jpeg